Senior jurist arbeidsvoorwaarden

Baan gegevens

 • Bedrijf: Ministerie van Buitenlandse Zaken
 • Plaats: Den Haag
 • Plaatsingsdatum: 01-12-2022
 • Werkniveau: Universitair
 • Werkervaring: 3 - 5 jaar ervaring
 • Dienstverband: Vast contract


Algemene omschrijving

Senior jurist arbeidsvoorwaarden
Functieomschrijving
Beleid ontwikkelen voor de arbeidsvoorwaarden van 6.000 collega’s wereldwijd. Voor jou als senior jurist arbeidsrecht bij het ministerie van Buitenlandse Zaken (BZ) is het dagelijkse kost. Deze fulltime baan brengt je in een ingewikkeld en internationaal werkveld waar altijd boeiende ontwikkelingen gaande zijn.

Internationaal arbeidsvoorwaardenbeleid
Jij formuleert voorstellen voor het arbeidsvoorwaardenbeleid van BZ. Je gaat voor verbetering van het arbeidsvoorwaardenpakket voor lokale werknemers met een arbeidsovereenkomst naar lokaal recht. Dat betekent deels wereldwijd dezelfde voorwaarden. Het andere deel verschilt per land afhankelijk van lokaal recht en gebruik. Het varieert van hun lonen tot hun ziektekosten- en oudedagsvoorzieningen.
En vergeet uitgezonden collega’s niet. Ook voor hen lever je een bijdrage aan optimale voorzieningen verband met hun uitzending naar het buitenland. Het varieert van hun uitzendvergoedingen tot het bevorderen dat hun meegereisde partner in het gastland mag werken. Altijd maak je hierbij een goede afweging tussen goed werkgeverschap, uitvoerbaarheid en betaalbaarheid.

In jouw werk neem je verantwoordelijkheid voor:

ontwikkelen en implementeren van voorstellen tot optimalisatie van het arbeidsvoorwaardenpakket van lokale en uitgezonden werknemers
adviseren over toepassing van het arbeidsvoorwaardenbeleid
samenwerken en overleggen met collega’s, de Locally Employed Staff Council, vakbonden en andere ministeries

Gamebased Assessment (GBA):
Voor deze vacature vragen we je een game-based assessment te maken. Wat betekent dat? In deze assessmentvorm speel je verschillende games. Aan de hand van jouw resultaten kunnen wij beoordelen of je over de competenties en/of vaardigheden beschikt die je nodig hebt om de functie goed te kunnen vervullen. Extraleuk voor jou: nadat je de game-based assessment hebt voltooid, krijg jij ook een mooi rapport.

Goed om te weten:
Nadat je jouw sollicitatie hebt ingestuurd, ontvang je (in de ontvangstbevestiging van je sollicitatie) een uitnodiging met een link naar het assessment. Je hebt tot 48 uur na het sluiten van de vacature de tijd om het assessment af te ronden.

Het resultaat van je assessment wordt gedeeld met het ministerie van Buitenlandse Zaken. Je hebt te allen tijde de mogelijkheid om je account te verwijderen, zodat je resultaten niet meer zichtbaar zijn voor het ministerie.

Gestelde eisen

Analytisch ben jij sterk. Je legt gemakkelijk verbanden tussen zaken en doorziet het grotere geheel. Doordat je ook creatief kunt denken en over overtuigingskracht beschikt krijg je anderen mee. Je brengt je visie over het voetlicht en gaat voor topresultaat. Daarnaast beschik je over:

 • wo-werk- en -denkniveau
 • werkervaring op het gebied van arbeidsvoorwaardenbeleid
 • grote interesse in ingewikkelde arbeidsvoorwaardelijke vraagstukken in een unieke internationale omgeving
 • goede communicatieve vaardigheden die je in staat stellen beleidsvoorstellen begrijpelijk te formuleren.
 • goede uitdrukkingsvaardigheden in zowel het Nederlands als Engels in woord en geschrift.
Bijzonderheden
 • We vragen je te solliciteren via de button ‘solliciteren op externe site’.
 • De selectieprocedure bestaat uit een briefselectie, een Gamebased Assessment en selectiegesprekken. Na elke fase bepalen we welke kandidaten doorgaan naar de volgende fase van de selectieprocedure.
 • De selectiegesprekken vinden plaats in januari/februari 2023.
Game Based Assessment (GBA)
Voor deze vacature vragen we je een gamebased assessment te maken. Wat betekent dat? In deze assessmentvorm speel je verschillende games. Aan de hand van jouw resultaten kunnen wij beoordelen of je over de competenties en/of vaardigheden beschikt die je nodig hebt om de functie goed te kunnen vervullen. Extra leuk voor jou: nadat je de gamebased assessment hebt voltooid, krijg jij ook een mooi rapport.

Uren

36 - 36

Salaris

Schaal 12

Meer informatie

Nadat je jouw sollicitatie hebt ingestuurd, ontvang je (in de ontvangstbevestiging van je sollicitatie) een uitnodiging met een link naar het assessment. Je hebt tot 48 uur na het sluiten van de vacature de tijd om het assessment af te ronden. Het resultaat van je assessment wordt gedeeld met het ministerie van Buitenlandse Zaken. Je hebt te allen tijde de mogelijkheid om je account te verwijderen, zodat je resultaten niet meer zichtbaar zijn voor het ministerie.

Voor elke sollicitatie wordt je opnieuw uitgenodigd om een GBA te maken. Het is niet mogelijk om de resultaten van het GBA opnieuw in te zetten bij een nieuwe sollicitatie. Dit heeft te maken met richtlijnen die we graag volgen met betrekking tot data privacy / AVG.

Mocht je tijdens het maken van het GBA tegen technische problemen aanlopen kan je via de help knop contact opnemen met de support afdeling van de leverancier van het GBA.

Meer over jouw toekomstige afdeling
De hoofddirectie Personeel en Organisatie (HDPO) is verantwoordelijk voor het adviseren over en het ontwikkelen en uitvoeren van het personeelsbeleid voor de inzet van getalenteerde, gemotiveerde en gezonde medewerkers. HDPO ondersteunt en adviseert leidinggevenden bij het uitvoeren van hun HR-verantwoordelijkheden en medewerkers bij het inrichten van hun eigen loopbaan. Daarnaast ontwikkelt HDPO beleid en kaderstelling op het gebied van het HR, waarbij het personeelsbeleid van ons ministerie maximaal ondersteunend is aan het realiseren van de organisatiedoelstellingen.

De afdeling Arbeidsvoorwaarden en Rechtspositie van HDPO bestaat uit het afdelingshoofd, acht juristen en een juridisch assistent. De verdeling van de taken over de medewerkers vindt plaats ingoed onderling overleg, rekening houdend met een ieders kennis, ervaring en belangstelling. Samenwerking, resultaatgerichtheid, flexibiliteit en collegialiteit staan binnen dit team hoog aangeschreven.

Informatie over Ministerie van Buitenlandse Zaken

Ministerie van Buitenlandse Zaken
Deel deze vacature:
Stuur mij een e-mail bij een soortgelijke baan

Ontvang direct een e-mail wanneer er een soortgelijke baan geplaatst wordt op JuridischeVacaturebank.nl.

JuridischeVacaturebank.nl - Nieuwe juridische vacatures en CV's

Interesse in een nieuwe juridische baan of nieuwe collega's? Op de JuridischeVacaturebank.nl kunt u werk zoeken, solliciteren op een vacature en uw CV plaatsen. De start voor ander werk en een nieuwe toekomst begint hier.

JuridischeVacaturebank.nl is onderdeel van:

Stadvacaturebank