Senior jurist privacy

Baan gegevens

 • Bedrijf: Ministerie van Financiën
 • Plaats: 's-gravendeel
 • Plaatsingsdatum: 15-05-2023
 • Werkniveau: Universitair
 • Werkervaring: 5 - 10 jaar ervaring
 • Dienstverband: Vast contract


Algemene omschrijving

Bedenk jij graag praktische en juridisch bruikbare oplossingen voor complexe en maatschappelijk relevante vraagstukken? En neem jij je collega’s graag mee vanuit jouw expertise op het terrein van het privacyrecht? Dan verwelkomen we je graag als senior jurist bij het ministerie van Financiën in Den Haag.

Als senior jurist privacyrecht bij de directie Juridische Zaken (DJZ) adviseer jij de verschillende (beleids)directies binnen het ministerie over uiteenlopende privacyrechtelijke vraagstukken bij onderwerpen waarover je dagelijks in de krant leest. Denk bijvoorbeeld aan vragen over gegevensverwerking bij de uitvoeringstaken van het ministerie, zoals op het terrein van de Douane. Is de grondslag voor van onderzoek op het internet in orde? Kunnen persoonsgegevens tussen bestuursorganen worden gedeeld bij de uitvoering van sanctiewetgeving? En hoe moeten we omgaan met geautomatiseerde besluitvorming bij de belastingheffing?

Maar jij zal je ook bezig houden met de inrichting van de privacy organisatie binnen het ministerie zelf. Zo denk je bijvoorbeeld mee over het privacybeleid van het gehele ministerie en adviseer je bij het opstellen van verwerkersovereenkomsten en DPIA’s. De technische ontwikkelingen op het gebied van informatietechnologieën gaan daarbij zeer snel. Daardoor groeit ook de maatschappelijke en politieke vraag welke ruimte de overheid hierbij moet krijgen en welke juridische consequenties daaraan verbonden zijn. Ook bij DJZ leidt dit tot complexe vraagstukken, die verder reiken dan alleen het onderwerp privacy. Wat betekent de AI-act bijvoorbeeld voor onze uitvoeringsorganisaties? En hoe kunnen we inspelen op de aanstaande Data act? Is de bevoegdheid van de uitvoeringsorganisatie wel op orde en hoe staat het met de rechtsbescherming? Een divers en boeiend takenpakket? Zeker weten!

Met jouw vermogen juridisch complexe vraagstukken te doorgronden en dit vervolgens helder en overtuigend over te brengen, draag je juridische oplossingen aan voor het beleid van het ministerie. Daarbij heb je ook oog voor de verschillende belangen en stakeholders. Je in hen verplaatsen en tegelijkertijd kritische vragen durven stellen, leidt tot betere besluiten. Jouw gevoel voor maatschappelijke en politieke ontwikkelingen, beleid en uitvoering komt in jouw werk natuurlijk goed van pas.
Je komt in een leuke en enthousiaste afdeling waar men naar elkaar omkijkt. Je werkt intensief samen met andere collega’s van DJZ. Ook heb je veelvuldig contact met andere onderdelen van ons ministerie, waaronder de beleidsdirecties en uitvoeringsorganisaties zoals de Belastingdienst. Je vindt het leuk om zowel binnen als buiten Financiën een netwerk op te bouwen en te onderhouden, zodat je op de hoogte blijft en goed betrokken bent. Je vertegenwoordigt onze directie door de juridische aspecten van voorgenomen beleid en besluitvorming zo goed mogelijk (mondeling of schriftelijk) onder de aandacht te brengen. Je neemt ook deel aan verscheidene overleg-, werk- en projectgroepen waar jij je je expertise inbrengt.

Enthousiast geworden en nog wat vragen? Neem contact op met Emile Beenakker, hoofd Publiekrecht bij DJZ.

Gestelde eisen

 • Je hebt wo-werk- en -denkniveau in een juridische richting en uitstekende kennis van het privacyrecht.
 • Je hebt ruime ervaring in het adviseren vanuit een brede juridische blik over beleidsvragen en uitvoerende aspecten, bijvoorbeeld binnen een departement, een toezichthouder of een uitvoeringsorganisatie.
 • Je neemt initiatief, kunt inspelen op actuele ontwikkelingen en bent creatief in het bedenken van juridisch bruikbare oplossingen.
 • Je bent in staat zelfstandig een netwerk op te bouwen en te onderhouden. Je begrijpt dat er verschillende belangen spelen en ziet wat er nodig is om jouw advies goed te laten landen.
Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau: schaal 12
Maandsalaris: Min €4.214 – Max. €6.227 (bruto)
Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Contractduur: 1 jaar
Minimaal aantal uren per week: 32
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Uren

32-36

Salaris

4214-6227

Meer informatie

 Bijzonderheden
We willen dat iedereen zich thuis voelt bij het ministerie van Financiën en zichzelf volledig kan ontwikkelen. Want samen werken aan een financieel gezond Nederland is waar we voor staan. Dit doen we vanuit verschillende perspectieven, achtergronden en inzichten, omdat we geloven dat dit onze denkkracht vergroot. Iedereen is welkom ongeacht culturele achtergrond, leeftijd, arbeidsvermogen, gender of seksuele geaardheid. Met jouw unieke bijdrage spelen we beter in op de behoeften uit onze samenleving.

 • Draag jij graag bij aan een financieel gezond Nederland? Je bent van harte welkom. Solliciteren kan door je cv en motivatie in te sturen. Maar we staan ook open voor andere vormen, zoals een video- (met bijgevoegd je cv) of presentatie-sollicitatie (in PowerPoint). In het laatste geval plak je de link van je sollicitatie in een pdf- of word-bestand. Zo kunnen we je sollicitatie goed verwerken.
 • De eerste ronde sollicitatiegesprekken volgen in week 23.
 • Het betreft een functie op schaal 12.
 • Bij het vervullen van deze functie word je (mogelijk) aangewezen als insider op grond van het personeelsreglement Financiën. Met het oog op het verbod op handel met voorkennis en het voorkomen van financiële belangenverstrengeling is het bezit van en/of de handel in effecten (zoals aandelen en obligaties) van sommige ondernemingen niet toegestaan. Neem dan contact via ComplianceFinancien@minfin.nl onder vermelding van ‘(SG-cluster) en dit vacaturenummer'.
 • Je krijgt binnen deze functie mogelijk te maken met vertrouwelijke informatie. Het is belangrijk dat je hier integer mee omgaat.
 • De keuze voor een nieuwe baan kan in deze tijd best spannend zijn. We richten jouw overstap daarom zo persoonlijk mogelijk in. Via een introductiebijeenkomst en een onboarding app helpen we je om je weg te vinden en leer je hoe alles werkt binnen Financiën. Ook word je gekoppeld aan een buddy die je wegwijs maakt in de organisatie. Heb je nog vragen over de vacature of het selectieproces? Neem dan vooral contact met ons op. We helpen je graag in je overweging.
Solliciteren?
Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.

Informatie over Ministerie van Financiën

Ministerie van Financiën
Deel deze vacature:
Stuur mij een e-mail bij een soortgelijke baan

Ontvang direct een e-mail wanneer er een soortgelijke baan geplaatst wordt op JuridischeVacaturebank.nl.

Laatste 5 soortgelijke banen in Juridische Hieronder vindt u de laatste 5 soortgelijke banen in Juridische.
 • Licensing Manager - Interim

  Toegevoegd op 31-05-2023 door Independent Public

  Are you a licensing manager who's looking for their next exciting assignment?A global entertainment Products Company is looking for a licensing manager for its EMEA site! Develop and implement the region's licensing strategy for all hard and soft goods categories Lead the selection, contract negotiation, and day to day relationships with the licenseesExecute strategies and initiatives that deliver specified financial goals for the company's licensed merchandiseResearch new innovative...

  Independent Public

JuridischeVacaturebank.nl - Nieuwe juridische vacatures en CV's

Interesse in een nieuwe juridische baan of nieuwe collega's? Op de JuridischeVacaturebank.nl kunt u werk zoeken, solliciteren op een vacature en uw CV plaatsen. De start voor ander werk en een nieuwe toekomst begint hier.

JuridischeVacaturebank.nl is onderdeel van:

Stadvacaturebank