Juridisch adviseur omgevingsrecht

Baan gegevens

 • Bedrijf: Gemeente Delft
 • Plaats: Delft
 • Plaatsingsdatum: 30-08-2021
 • Werkniveau: Universitair
 • Dienstverband: Vast contract


Algemene omschrijving

Wil jij een bijdrage leveren aan een veilig en aantrekkelijk Delft? Is juridische handhaving voor jou niet onbekend en wil jij verder aan de slag met de omgevingswet? Dan zoeken wij jou!

Je rol

Als juridisch adviseur omgevingsrecht ga jij je voornamelijk bezig houden met, je raadt het al, het omgevingsrecht en binnenkort de omgevingswet. Jouw focus ligt op juridische handhaving en voor een deel juridisch advies voor vergunningen.

Vanwege nieuw beleid binnen Delft zijn er nieuwe taken ontstaan. In Delft worden veel woningen opgesplitst in kamers of kleine appartementen. Daar is nieuw beleid voor gemaakt en zijn regels voor vastgesteld. In het vergunningentraject is jouw juridisch advies nodig en bij de naleving van de regels gedurende het handhavingstraject heb jij als jurist een belangrijke rol in het voorbereiden van de handhavingsbesluiten.

Daarnaast zijn er ook diverse andere onderwerpen waar jij over gaat adviseren en waarvoor jij de bestuursrechtelijke handhavingsbesluiten voorbereidt.
Samen met de toezichthouder/handhaver van de afdeling Vergunningen ben je verantwoordelijk voor de afhandeling van het complete dossier. Met een pragmatische aanpak wordt door jou gezocht naar een oplossing voor het geconstateerde probleem. Alle ingewikkelde en uitdagende juridische problemen in de gebouwde omgeving komen daardoor bij jou langs.

Je adviseert aan de hand van landelijke regelgeving, de Delftse beleidsdocumenten, handhavingsscenario’s en jurisprudentie over het wel of niet verlenen van een vergunning of over mogelijk te nemen sanctiemaatregelen en brengt daarvan de risico’s in kaart. Met je goede gespreksvaardigheden weet je overtuigend de juiste keuze voor te leggen aan je collega’s, de opdrachtgever en de wethouder.

Als er bezwaarschriften worden ingediend op dit werkterrein, zal jij in gesprek treden met de bezwaarmaker om te onderzoeken of er een oplossing mogelijk is. Is dat niet het geval en het bezwaar wordt doorgezet, zal jij de gemeente vertegenwoordigen bij de bezwaarcommissie en/of bij de rechtbank.

Je leest het al, een diverse functie met impact!

Je werkplek

In het cluster Veiligheid wordt invulling en uitvoering gegeven aan de doelstelling veilige stad: het veilig en aantrekkelijk maken van het woon- en leefklimaat in Delft. Dat vertaalt zich doordat bewoners, bezoekers en mensen die in Delft werken zich vrij kunnen bewegen en niet belemmerd worden door criminaliteit en onveiligheid.

Binnen de afdeling Advies Veiligheid zijn onze adviseurs verantwoordelijk voor het verbeteren van het woon/leefklimaat, dat de crisisorganisatie op orde is, wet- en regelgeving in Delft wordt geïmplementeerd en zo nodig bestuurlijke maatregelen worden genomen. Dit doen wij zowel in een projectmatige als regierol. Als juridisch adviseur Omgevingsrecht ben jij samen met 9 andere collega’s onderdeel van het team juristen met als thema’s omgevingsrecht en openbare orde en veiligheid.

Het team werkt samen met diverse partners in de veiligheidsketen, zoals collega’s van andere afdelingen (o.a. vergunningsverleners, stedenbouwkundigen, medewerkers rechtsbeschermingsbedrijf), de politie, het Openbaar Ministerie, brandweer, veiligheidsregio, reclassering, jongerenwerk en burgers en ondernemers van Delft.

Gestelde eisen

Je profiel

Als juridisch adviseur heb jij overtuigingskracht om je collega’s van het juiste advies te voorzien. Je weet dit ook te gebruiken om verweer te leveren bij bezwaren en de gemeente te vertegenwoordigen in bezwaar- en beroepsprocedures.

Je leert snel en kan zelfstandig complexe juridische dossiers analyseren en tot de juiste advisering brengen. Met jouw communicatie skills weet jij wetten en regels goed uit te leggen aan burgers, bedrijven en collega’s.

Je ziet het als een uitdaging om juridische deadlines te halen en kan goed onder tijdsdruk werken om dit voor elkaar te krijgen.
Daarnaast zien wij jou graag een teamspeler met een open houding, die goed kan luisteren en zichzelf goed weet te uiten.

Andere eisen

 • Een afgeronde wo-opleiding Nederlands Recht
 • Minimaal 3 jaar ervaring met het begeleiden van (complexe) juridische handhavingsdossiers op het gebied van het omgevingsrecht en met juridische advisering op het gebied van vergunningsverlening omgevingsrecht
 • Minimaal 3 jaar ervaring met het opstellen van sanctiebesluiten, het leveren van verweer en het vertegenwoordigen van de gemeente in bezwaar- en beroepsprocedures
 • Enige kennis van bestuurlijke processen en gevoel voor politiek en bestuurlijke verhoudingen
 • Bereid om werkzaamheden in de avonduren te verrichten om het college te vertegenwoordigen bij de bezwaarcommissie. Bij ernstige calamiteiten kan ook onverwachts buiten reguliere werktijden een beroep op jou worden gedaan.
 

Uren

36

Salaris

4494

Meer informatie

Ons aanbod

Je salaris is, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 4.494,- bruto bij een 36-urige werkweek (schaal 10). Het betreft een functie voor 36 uur per week. Je krijgt een arbeidsovereenkomst van één jaar, waarna een overeenkomst van onbepaalde tijd mogelijk is.

Door het Individueel Keuze Budget heb je maandelijks de beschikking over een deel van je vakantiegeld en eindejaarsuitkering. Je kunt een bedrag laten uitbetalen of o.a. gebruiken voor de aanschaf van een fiets of het kopen van bovenwettelijk verlof. Het ouderschapsverlof wordt gedeeltelijk door ons betaald.

Tot slot: je werkt in ons moderne en duurzame kantoorgebouw boven station Delft. Gemakkelijk per openbaar vervoer te bereiken en midden in de binnenstad. De werktijden zijn flexibel en er zijn thuiswerkmogelijkheden. Op dit moment wordt er vanuit huis gewerkt i.v.m. de corona maatregelen.

Meer informatie of direct solliciteren

Wil jij meer informatie ontvangen voordat je op de solliciteer-knop drukt? Neem dan contact op John-Paul Smolders (hoofd Veiligheid Advies) via telefoonnummer 0610920011 of Erwin de Vilder (juridisch adviseur) via 0652739224.

Direct solliciteren kan natuurlijk ook! Upload jouw motivatie en cv uiterlijk zondag 19 september via onderstaande button. De eerste selectiegesprekken vinden plaats op vrijdag 24 september in de ochtend en maandag 27 september in de middag. Het tweede gesprek wordt in overleg ingepland.

De jongste oude stad van Nederland

Delft, een stad van contrasten. Tot ver in het buitenland beroemd om de prachtige, historische binnenstad (en om Delfts blauw). Maar ook om innovatieve kenniscentra als de TU, TNO en Deltares. Een stad van monumenten en experimenteren. Delft heeft een rijke historie én is, mede door tienduizenden studenten, jong gebleven.

De jongste oude stad van Nederland. Vernieuwing is al eeuwenlang onderdeel van het DNA van Delft. Ook vandaag kijkt de stad reikhalzend uit naar morgen. Het bepaalt de agenda van het bestuur en de gemeentelijke organisaties. Spraakmakende infrastructurele projecten, sociale en bestuurlijke vernieuwing. De organisatie omarmt nieuwe inzichten en creatieve oplossingen.

Werken voor de stad die zich steeds opnieuw uitvindt

De gemeentelijke organisatie van Delft is compact, maar heeft te maken met alle ontwikkelingen die ook in de grootste steden van Nederland een rol spelen. Ontwikkelingen die vragen om een voortvarende en vernieuwende aanpak. Wij zoeken ambitieuze, initiatiefrijke professionals.

Informatie over Gemeente Delft

Gemeente Delft
Deel deze vacature:
Stuur mij een e-mail bij een soortgelijke baan

Ontvang direct een e-mail wanneer er een soortgelijke baan geplaatst wordt op JuridischeVacaturebank.nl.

Laatste 5 soortgelijke banen in Juridische Hieronder vindt u de laatste 5 soortgelijke banen in Juridische.
 • Senior jurist

  Toegevoegd op 18-08-2021 door Gemeente Utrecht

  Senior jurist 1 fte 36 uur schaal 11A   Ben jij die senior jurist, die binnen de gemeente Utrecht de gesprekspartner is voor complexe bezwaar- en beroepszaken?   Als senior jurist bezwaar en beroep ben je werkzaam in een team van 12 juristen dat onderdeel uitmaakt van Juridische Zaken en Aanbesteding van de gemeente Utrecht. JZA is belast met: de behandeling van alle binnen de gemeente voorkomende bezwaar- en beroepschriften, met uitzondering van belastingzaken;...

  VONQ BV
 • Bedrijfsjurist

  Toegevoegd op 23-07-2021 door Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum

  Wil jij als bedrijfsjurist bijdragen aan innovatie in en duurzaamheid van de lucht- en ruimtevaart? Ben jij toe aan een leuke en afwisselende functie bij een dynamische organisatie, met technisch hoogstaande en maatschappelijk relevante projecten? Dan willen wij jou graag spreken! De functieAls bedrijfsjurist ben je, samen met je drie collega-juristen, nauw betrokken bij vernieuwende nationale en internationale projecten. Hierbij ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van allerhande...

  VONQ BV

JuridischeVacaturebank.nl - Nieuwe juridische vacatures en CV's

Interesse in een nieuwe juridische baan of nieuwe collega's? Op de JuridischeVacaturebank.nl kunt u werk zoeken, solliciteren op een vacature en uw CV plaatsen. De start voor ander werk en een nieuwe toekomst begint hier.

JuridischeVacaturebank.nl is onderdeel van:

Stadvacaturebank