Juridisch adviseur

Baan gegevens

 • Bedrijf: gemeente Utrecht
 • Plaats: Utrecht
 • Plaatsingsdatum: 30-12-2021
 • Werkniveau: HBO
 • Dienstverband: Vast contract


Algemene omschrijving

Juridisch Adviseur Omgevingsrecht bij de gemeente Utrecht

Utrecht is een van de snelst groeiende steden van Nederland. De gemeente zet in op binnenstedelijke verdichting, waarbij gezondheid en duurzaamheid centraal staan. Naast veel bouwopgaven zijn er veel opgaven in de openbare ruimte om Utrecht aantrekkelijk en bereikbaar te houden of te maken. Het organisatieonderdeel Ruimte van de gemeente Utrecht houdt zich hier mee bezig.

Dit is je werk

In deze functie als juridisch adviseur bij de Gemeente Utrecht draag je bij aan de implementatie van de Omgevingswet en werk je aan het Omgevingsplan van de gemeente. Je bent verantwoordelijk voor het adviseren over vraagstukken en voor het vertalen van ruimtelijke initiatieven en projecten in passende ruimtelijke planvormen. Denk bijvoorbeeld aan de gebiedsontwikkeling van Leidsche Rijn of het her-ontwikkelen van de Merwede kanaal zone. Je stelt zelf de plannen op en doorloopt de daarbij behorende ruimtelijke procedures. Je werkt daarbij nauw samen met andere adviseurs en specialisten. Je stelt vaststellingsrapporten op en schrijft bestuursvoorstellen voor College en Raad. Je legt verbanden tussen verschillende belangen binnen een grote gebiedsontwikkeling en houdt daarbij contact met marktpartijen. In deze veelzijdige rol onderhoud je ook contacten met andere afdelingen, projectmanagers, het bestuur en inwoners. Je adviseert over de planologisch-juridische aspecten bij een gebiedsontwikkeling en denkt mee over processen.

Informatie over de gemeente

De gemeente Utrecht is een inclusieve organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers inzet om betere resultaten te halen voor de stad. Talent als basis, diversiteit als kracht. Naast je kwaliteiten, talenten en motivatie breng je ook jouw leeftijd, geaardheid, achtergrond of arbeidsbeperking mee. Je bent van harte welkom!

Dit bieden we je

Een kans om een belangrijk rol te spelen bij de bestemmingsplannen van de Gemeente Utrecht. Lekker op de fiets naar het werk, je dagen verdelen in 4x9 en onderdeel worden van een enorm kennisnetwerk in een snel groeiende stad. Ook krijg je ruimte in je werk om verdieping te vinden. Dit bieden wij jou:

 • Een 32 tot 36-urige werkweek met een bruto maandsalaris tussen de €3.561,- en €5.872,- op basis van 36 uur (schaal 11). De precieze schaal en bedrag stemmen we af op jouw kennis en ervaring. Inpassing in de aanloopschaal behoort tot de mogelijkheden.
 • Een Individueel Keuzebudget (IKB). Met het IKB pas je de arbeidsvoorwaarden aan naar jouw eigen omstandigheden. Denk bijvoorbeeld aan het kopen van extra verlofuren. De hoogte van het Individueel Keuze Budget (IKB) is 17,05% van je salaris.
 • Het betreft in eerste instantie een tijdelijke aanstelling met uitzicht op een vaste aanstelling bij bewezen geschiktheid.
 • Zeer ruim opleidingsaanbod, waaronder ongelimiteerd toegang tot online training via GoodHabitz.
 • Voor een overzicht van alle overige arbeidsvoorwaarden, zoals reiskostenvergoeding kijk je hier.

Gestelde eisen

Dit vragen we van je

Jouw ervaring om van A-Z bestemmingsplannen op te stellen voor onze mooie gemeente. Hierbij ga je om met enorme complexiteit en haal je veel voldoening uit het samenwerken met meerdere expertises. Verder vragen wij:

 • Minimaal 5 jaar werkervaring in een soortgelijke rol. We vinden het belangrijk dat je ervaring hebt met het schrijven van een bestemmingsplan;
 • WO niveau bij voorkeur in de richting van Nederlands Recht, Planologie of op HBO niveau een vergelijkbare studierichting;
 • Ervaring met omgevingsrecht binnen een gemeente past goed in deze rol. Heb je gewerkt bij bijvoorbeeld een belegger of ontwikkelaar in een PPS constructie? Dan nodigen wij je ook van harte uit om te reageren en gaan we graag met je in gesprek. 

Uren

32 - 36

Salaris

3561 - 5169

Meer informatie

Dit is handig om te weten

Enthousiast geworden om als juridisch adviseur omgevingsrecht aan de slag te gaan voor de gemeente Utrecht? Solliciteer dan direct, maar uiterlijk 9 januari 2022! Heb je vragen over de vacature neem dan contact op met Floris van Spengler, manager van het team omgevingsrecht, 06-18690638. Heb je vragen over de organisatie of de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Chawa Verwer, Corporate Recruiter, 06-18528351.

In verband met de Corona/Covid-19 maatregelen hebben wij onze sollicitatieprocedures aangepast. We maken zoveel mogelijk gebruik van video bellen voor de sollicitatiegesprekken. Op die manier kunnen we jouw sollicitatie zo goed mogelijk door laten gaan. Als je uitgenodigd wordt voor een gesprek nemen we contact met je op en bespreken we hoe het videogesprek in zijn werk gaat.

Acquisitie


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Met deze vacature werven wij zelf onze nieuwe collega. Commerciële telefoontjes van bemiddelingsbureaus hebben daarom geen zin. Klik hier om in te schrijven in ons Marktplein inhuur voor onze inhuuropdrachten. 

Informatie over gemeente Utrecht

gemeente Utrecht
Deel deze vacature:
Stuur mij een e-mail bij een soortgelijke baan

Ontvang direct een e-mail wanneer er een soortgelijke baan geplaatst wordt op JuridischeVacaturebank.nl.

Laatste 5 soortgelijke banen in Juridische Hieronder vindt u de laatste 5 soortgelijke banen in Juridische.
 • Jurist Omgevingsrecht

  Eergisteren geplaatst door ODMH

  Ben jij een jurist met ervaring die zich professioneel en persoonlijk verder wil ontwikkelen in het omgevingsrecht? Òf ben je een starter met frisse ideeën die via ‘learning-on-the-job’ de eerste stappen hierin wil zetten? Dan ben je bij de ODMH in Gouda aan het goede adres! Mensen willen prettig met elkaar samenwonen in hun leefgebied. Hoe mooi zou het zijn als jij hieraan kan bijdragen? Ben jij een persoon op wie je collega’s kunnen bouwen èn die zich...

  VONQ BV
 • Strategisch juridisch adviseur sociaal domein

  Toegevoegd op 31-12-2021 door Gemeente Utrecht

  Strategisch juridisch adviseur sociaal domein 1 fte 36 uur schaal 13 Durf jij als ervaren jurist sociaal recht in deze gekke tijden na te denken over een andere baan bij de leukste G4-gemeente? Check even deze vacature! Dit is je werk Utrecht is een eeuwenoude stad, maar nog altijd jong van geest. Een stad van makers met een drang tot vernieuwen en verbeteren. Kleine en grote ideeën worden hier werkelijkheid dankzij inspirerende verbindingen, verrassende kruisbestuiving en slimme...

  VONQ BV

JuridischeVacaturebank.nl - Nieuwe juridische vacatures en CV's

Interesse in een nieuwe juridische baan of nieuwe collega's? Op de JuridischeVacaturebank.nl kunt u werk zoeken, solliciteren op een vacature en uw CV plaatsen. De start voor ander werk en een nieuwe toekomst begint hier.

JuridischeVacaturebank.nl is onderdeel van:

Stadvacaturebank